כוחו של גרגר חמץ

חג הפסח - חג של למעלה מהטבע
פסח הוא חג של מעל לטבע, החל מהמכות שהיו על-טבעיות, ועד לקריעת ים סוף ולענני הכבוד והאש שליוו ושמרו על עם ישראל במדבר. הניסים העצומים שאנו רואים אינם שייכים רק לעבר, גם בימינו אנו ניתן להרגיש את הכוח הגדול של הקב"ה, אשר מנהל את העולם בכל יום.
כדוגמה לנוכחותו של הקב"ה בעולמנו, ויכולתו לגרום למופתים גם בימינו, ניקח את הציווי "בל יראה ובל ימצא" - הקב"ה מצווה אותנו שלא רק שלא נחזיק ברשותנו חמץ בזמן החג, אלא שגם לא נראה אותו.
שימו לב איך בימים האחרונים כוחו של גרגר חמץ הצליח לפתוח כל מהדורת חדשות, ולשנות את מפת הציבוריות הישראלית, בפוליטיקה, בבריאות ובסוגיית המרחב הציבורי. ומהי ההוכחה החזקה לכוחה והשפעתה של מצווה אם לא הדיון העצום שהיא מעוררת? בסקר שערכו באתר YNET נמצא כי 94% מהישראלים חוגגים את ליל הסדר וכי רוב העם מאמין שצריך לאכוף את נושא החמץ במרחב הציבורי לשבעת הימים של החג.
השאלה המפורסמת ביותר בהגדה היא "מה נשתנה?" רבי צדוק הכהן מלובלין היה אומר כי זו לא רק שאלה, ישנן פעמים שבהם נצטרך לקרוא את המשפט בהתפעמות: "מה נשתנה!" כמה דברים שלא האמנו שישתנו משתנים.
"שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותנו"
ברור שהחמץ הגדול בדורנו הוא המחלוקת - "ויבערו החמץ מבניהם", אומרים חז"ל. אומרים על המצה שהיא נַהֲמָא דאַסְוָתָא, נַהֲמָא דִמְהֵימְנוּתָא, לחם של רפואה (אַסְוָתָא – כמו אָסוּתָא, ריפוי), ולחם של אמונה. אלה שני דברים המשולבים ביחד. האם תהיה לכם האמונה שהמצה היא לחם של רפואה? הרי מה לא עושים כדי שחולה יירפא, מה לא משלמים למנתחים פרטיים ועוברים לדיאטה קפדנית ולתזונה אלטרנטיבית. אם בכניסה לבית החולים יגידו לנו כי זה מה שיכול לרפא, לא נעשה את המאמץ הקטן הזה?!
על זה מושתת חג המצות. עם ישראל אומר: הייתי מאוד רוצה עכשיו רוגלעך ולחם, אבל אני לא יכול להחמיץ את השעה הזאת ולפרוש מכלל ישראל.
יהי רצון שהקב"ה ישלח רפואה לכל החולים, ביניהם פצועי הפיגועים הנוראיים שחווינו לאחרונה, שלא יצטרכו להיות בבית חולים בפסח. שיחזרו הביתה לחגוג את ליל הסדר ואת שבעת ימי החג בבריאות שלמה. שנזכה כי הניקיון העמוק הפנימי והחיצוני ייתן את אותותיו במהרה, ונוכל להציג חזית יהודית מאוחדת וחזקה כנגד הקמים עלינו לכלותנו, מאז (הפרעונים) ועד היום. חג פסח שמח וכשר.